Täienduskursus arstidele: Reisimeditsiinist oftalmoloogi vaatevinklist. Süsteemsete infektsioonide puhune silmapatoloogia.

Kuraator dr  Mall Parik, dr  Maris Oll
Toimumisaeg  20.-21.aprill 2015
Toimumiskoht Tallinna TÜ esindus, Teatri väljak 3
Sihtgrupp: silmaarstid ja residendid
Kursust viivad läbi silmaarstid Mall Parik, Maris Oll, Mikk Pauklin, Imbi Kuus, Aleks Kree, Andres Külama ja Laura Lillsaar. Lisaks on plaanis kolm loengut infektsionistide poolt. HIV-infektsioonist räägib dr Pilleriin Soodla Tartust, borrelioosist ja reisimeditsiinilisest nõustamisest ning vaktsineerimisest Tallinna kolleegid Merimetsa Haiglast.
Kursuse temaatika: 1. Eestis ja mujal enamesinevate infektsioonide puhune silmapatoloogia (parasitaarhaigused, sääskede jt. putukatega levivad haigused). 2. Ekstreemoludes matkaja ja lennureisiga kaasuvad nägemisprobleemid. 3. Reisimeditsiiniline nõustamine, vaktsineerimine. 4. HIV infektsioon, olukord Eestis ja mujal. AIDS ja silm.